Šiemet „Zuikių“ grupės vaikai su auklėtoja Romualda Budriene gamino kitokius sausainius, kuriais galima tik grožėtis. Gaminant sūrią tešlą vaikai vardino, kurie mūsų pasirinkti ingridientai yra valgomi, o kurie nevalgomi.
Vaikai skaičiavo ir stengėsi įsimti, kiek ir kokių produktų jai buvo sunaudota: dvi stiklinės miltų, viena stikinė druskos, viena stiklinė vandens ir šaukštas guašo. Vaikai prisiminė ir lygino, kaip mamos ruošia tešlą tikriems sausainiams, ką deda, kad sausiainiai būtų saldūs ir kvapnūs.
Dvi dienas mūsų sūrūs kepiniai „kepė“ ant palangės. Po to sekė kūrybinis darbas – sūrių Kalėdinių dekoracijų puošimas. „Atrodo kaip tikri sausainiai, bet valgyti negalima” – aiškino vaikai tėveliams.